Her legger jeg inn linker til dokumentarer og stoff om hvor ille det står til og hvor håpløst det ser ut fordi vi ikke bestemmer over hvor det bærer hen. Vi blir bare tilskuere.

Men… vi starter med noe fint først, nemlig det vakreste som evolusjon har fått til: Seksuell seleksjon av paradisfugler. Nyt bildene:

https://www.regnskog.no/no/showfuglene-paa-ny-guinea-1

Her er forklaringen på hva Earth Overshoot Day er, og datoer for når nasjonene begynner å spise av framtida til våre barn:

Plast

NRK, om plast, hormonhermere og adferdsendringer… kos deg med alle tre episodene…:

https://tv.nrk.no/serie/hvorfor-plaste/sesong/1/episode/1/avspiller

Jorda tåler ikke mer plast:

https://zenodo.org/record/5898684#.YlspMS3JLOQ

https://forskning.no/forurensning-kjemi-plast/jorden-taler-ikke-mer-plast-og-kjemikalieforurensning-ifolge-forskere/1971742

All plast lekker gift:

Det kommer fram i dokumentarene om plast at det allerede er investert mange hundre milliarder dollar for å doble plastproduksjonen de neste tiårene. Mens en internasjonal ekspertgruppe «krever» maksgrense for plastproduksjonen… hvem tør å bruke ordet utopi om vår demokratimodell???

https://www.nrk.no/trondelag/internasjonal-ekspertgruppe-krever-maksgrense-for-produksjon-av-plast-i-verden-1.15945809

Flere NRK-innslag, verdt å se, om havet:

https://www.nrk.no/blalys-for-havet-1.15433282

Jeg jakter nå bare hjortedyr, som må jaktes på fordi det ikke finnes rovdyr igjen. Bestandene reguleres veldig bra med rettet avskyting, nødvendig for å unngå sykdommer. Jeg har alltid brukt blyfritt, både hagl og kuleammunisjon. Det er akkurat like effektivt. Bly oppkonsentreres i økosystemene, og må forbys:

https://www.nrk.no/innlandet/bjorner-i-skandinavia-har-hoye-verdier-av-bly-i-blodet-viser-forskning-fra-hogskolen-i-innlandet-1.15542800

Klima

Det er ødeleggelsene av økosystemene som er det farlige med temperaturøkningen. Det ser forøvrig ut til å være for sent til å unngå de store endringene, ifølge FN:

https://www.un.org/en/climatechange/reports

Se hvordan «næringslivet» motarbeider klimatiltak i denne gode danske dokumentaren:

https://www.dr.dk/drtv/se/kampagnen-mod-klimaet_198525

Hytteproblemet… også noe vi kan takle med demokrati:

https://www.nrk.no/klima/xl/hyttedrommen-som-spiser-natur-1.15017165

Smelting av permafrost…:

https://www.nrk.no/dokumentar/xl/frostens-vokter-1.14755370

Det internasjonale energibyråets rapport om hvor mange titalls ganger utvinningen av jordmetaller må øke for å gjennomføre «det grønne skiftet», «behovet» for batterier osv. Denne gruvedriften slår alle barn ut med badevannet:

https://www.iea.org/reports/the-role-of-critical-minerals-in-clean-energy-transitions

På grunn av oppvarming blir lufta tørrere, noe som fører til mindre plantevekst. En trend som begynte for 20 år siden, og som igjen gir lavere CO2-fangst:

https://www.scientificamerican.com/article/earth-stopped-getting-greener-20-years-ago/

Norsk skog er også i fare:

https://vkm.no/risikovurderinger/allevurderinger/klimaendringerogpavirkningpaokosystemetskog.4.3ab0c18c17889d7716c944c7.html

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.